29 januari 2019 Belevingsdag @ Thomas More Geel. 

Een event voor leerlingen én leerkrachten.

Kom samen met je studenten naar de Thomas More hogeschool in Geel op 29 januari. Leerlingen van het 6e jaar kunnen kiezen uit verschillende workshops, waaronder de workshop 'Algen en insecten als grondstoffen voor de toekomst' en de workshop 'Insecten als nieuwe grondstof voor voeding, veevoeding en biopgebaseerde chemicaliën'.

Kom de biobased economy en lesmodules ontdekken
Ondertussen kan je als leerkracht zelf ontdekken wat de biobased economy juist is en hoe je hier in de klas mee aan de slag kan. Het Heilig Graf (Turnhout) ontwikkelde kant-en-klare lesmodules namelijk Duurzaamheid, Algen, Bioplastics, Watergebruik in de textielsector, en Meelwormen. In elke lesmodule wordt de koppeling gemaakt naar de leerplandoelstellingen. De inhoud en bijhorende leerplandoelstellingen worden na afloop van het event beschikbaar gesteld. De modules zelf worden gepubliceerd aan het einde van het accademiejaar zodat je er volgend schooljaar mee aan de slag kan!

inschrijven

1 februari 2019: Inspiratiedag @ HoGent Met onderwijs naar een duurzame toekomst. 

Een event voor docenten en leerkrachten.

Ben je leerkracht of docent en wil je een meer duurzame insteek geven aan je lessen. Kom naar de HOGENT op 1 februari. Laat je inspireren door onze keynote spreker (wordt later bekend gemaakt) en ontdek onze lespakketten. Doorlopend is er een inspiratiemarkt waar je kennis kan maken met de biogebaseerde economie.

inschrijven

Postgraduaat biogebaseerde en circulaire economie

Wil je bedrijven of overheden begeleiden in de transitie naar een biogebaseerde en circulaire economie? Wil je biogebaseerde en circulaire, innovatieve waardeketens..

Inventarisatie trainings- en researchfaciliteiten afgerond

Onderwijs en bedrijfsleven hebben behoefte aan betere trainings- en researchfaciliteiten om de innovaties en businesskansen van de biobased economy optimaal te kunnen benutten.

Biobased aanbod in beeld

Een Europees platform waar alles rondom biobased onderwijs samenkomt. Een plek waar een compleet aanbod van biobased onderwijs materiaal, stageplaatsen en faciliteiten te vinden is.

Wereldwijde biobased battle bij Avans

In de week van 10 tot en met 14 december 2018 strijden tachtig Nederlandse en Braziliaanse studenten tegen elkaar in de Biobased Battle. Dit is een wedstrijd waarin Nederlandse en Braziliaanse studenten met verschillende achtergronden samen een probleem van een bedrijf oplossen. 

Leerzame workshop bioraffinage van citroenmelisse

Nathalie Marquez Luzardo van Avans Hogeschool Breda en Mieke Catry van HOGENT ontwikkelden samen in het kader van het grenzeloos biobased onderwijs project een workshop bioraffinage.

Meer informatie?
GBO@dordrecht.nl