Leerzame workshop bioraffinage van citroenmelisse

Nathalie Marquez Luzardo van Avans Hogeschool Breda en Mieke Catry van HOGENT ontwikkelden samen in het kader van het grenzeloos biobased onderwijs project een workshop bioraffinage.

De workshop ging door op vrijdag 07 september 2018 in het kader van het practicum Bioraffinage praktijk van de docenten Aart van den Dool en Rob van Pinxteren. Dit practicum wordt georganiseerd in het tweede jaar van de Major Biobased TeCh aan Avans Hogeschool Breda en wordt gevolgd door studenten vanuit de hbo opleidingen Chemie en Chemische Technologie in Breda.

Leerzaam en toepasbaar
Aan de hand van de casus “bioraffinage van citroenmelisse” leerden de studenten tijdens deze workshop een conceptversie van een bioraffinage schema ontwikkelen. Hierbij werd aandacht besteed aan de keuze van de conversie- en analysetechnieken, het opstellen van de massabalans en het tekenen van een blokdiagram in Visio. Deze workshop werd door de studenten als zeer leerrijk ervaren. De opgedane kennis konden ze dan ook onmiddellijk toepassen in hun bioraffinage project. De partners van Avans en HOGENT vonden deze samenwerking zeer leerrijk en inspirerend en voor herhaling vatbaar.

Postgraduaat biogebaseerde en circulaire economie

Wil je bedrijven of overheden begeleiden in de transitie naar een biogebaseerde en circulaire economie? Wil je biogebaseerde en circulaire, innovatieve waardeketens..

Inventarisatie trainings- en researchfaciliteiten afgerond

Onderwijs en bedrijfsleven hebben behoefte aan betere trainings- en researchfaciliteiten om de innovaties en businesskansen van de biobased economy optimaal te kunnen benutten.

Biobased aanbod in beeld

Een Europees platform waar alles rondom biobased onderwijs samenkomt. Een plek waar een compleet aanbod van biobased onderwijs materiaal, stageplaatsen en faciliteiten te vinden is.

Wereldwijde biobased battle bij Avans

In de week van 10 tot en met 14 december 2018 strijden tachtig Nederlandse en Braziliaanse studenten tegen elkaar in de Biobased Battle. Dit is een wedstrijd waarin Nederlandse en Braziliaanse studenten met verschillende achtergronden samen een probleem van een bedrijf oplossen. 

Save the date

29 januari 2019 Belevingsdag @ Thomas More Geel.
1 februari 2019 Inspiratiedag @ HoGent

Meer informatie?
GBO@dordrecht.nl