Bio Base Experience

Voor de huisstijl van Grenzeloos Biobased Onderwijs is 'leentjebuur' gespeeld bij de vormgeving van de Bio Base Experience van GBO-partner Bio Base Europe Training Center.

De Bio Base Experience is een 2 tot 2,5 uur durend bedrijfsbezoek waarin je op een leuke leerzame manier meegenomen word in de wereld van de biobased economie, circulaire economie en/of duurzaamheid. Er zijn programma’s beschikbaar vanaf de groepen 7 en 8 van het basisonderwijs tot en met hogescholen, universiteiten, personeelsverenigingen en serviceclubs.

Scholen starten met een instructiefilm in ons mooie auditorium, waarna ze met een gids door onze interactieve expositie gaan. In de expositie komen de volgende onderwerpen aan bod: biomassa, duurzaamheid, overbevolking, technologie en beroepenoriëntatie.  Er wordt afgesloten met een workshop in ons laboratorium. Hier krijgen de scholieren een labjas aan en gaan hands-on proefjes doen.

Voor de andere doelgroepen wordt er een specifiek programma gemaakt. Vaak begint dit met een algemene presentatie over het Bio Base Europe Training Center en de biobased en circulaire economie. Vervolgens volgt er een interactief / actief gedeelte waarbij de deelnemers getriggerd worden (eventueel in groepjes) na te denken over het onderwerp en hun bevindingen vervolgens te presenteren aan de groep. Afhankelijk van de wensen gaan ook zij door de expositie heen en ronden af met een proef in het laboratorium of krijgen een rondleiding door ons duurzaam (passief) gebouw. Een afsluitend drankje om nog even na te kletsen mag natuurlijk niet ontbreken.

Voor meer informatie kijkt u op www.bbetc.org. Benieuwd wat zij voor u kunnen betekenen? Stuur een e-mail naar experience@bbeu.org of bel 0115-724994.

Bio Base Experience is een onderdeel van het Bio Base Europe Training Center. Zeelandlaan 2, 4538 CA Terneuzen.

Projectmanager Marco de Lange 

"Als iedereen zijn rol pakt, kan het snel gaan"

Projectmanager Grenzeloos Biobased Onderwijs Marco de Lange ziet 'biobased' niet als een aparte sector...

Marktconsultatie professional biobased economy

De biobased economy biedt kansen voor economische groei in de Vlaams-Nederlandse grensregio. Maar wat is er nodig aan...

Interview Johan Sanders

"Voor de échte ontwikkeling van de biobased economy moeten bedrijven uit de verschillende sectoren én de politiek zich gaan verbinden."

Meer informatie?
GBO@dordrecht.nl