14 maart Docentendag Internationalisering Biobased Onderwijs

Op 14 maart 2019 organiseren HZ University of Applied Sciences en HAS Hogeschool een docentendag voor docenten uit het hele land op het gebied van biobased economy. Met het thema internationalisering is er ook echt voor iedereen wel een link te leggen. De docentendag vindt plaats in een zeer inspirerende omgeving: het recent geopende Onderzoekscentrum van Royal Cosun te Dinteloord (Noord-Brabant). Informatie over het programma en aanmelden:

inschrijven

18 april Natural Fibertastic 2019, matchmaking event GBO

Kennisinstellingen van het project Grenzeloos Biobased Onderwijs houden een 'matchmaking event' tijdens het ochtendprogramma van Natural Fibertastic 2019 op donderdag 18 april in het Groot Arsenaal te Bergen op Zoom. Doel van het matchmaking event is om te kunnen beoordelen of de door het project gemaakte onderwijsprogramma’s echt voldoen aan de wensen vanuit de markt (+vraag) van de aanwezige bedrijven. Verder kun je op deze dag diverse sessies bijwonen binnen de scope van natuurvezel gebaseerde ontwikkelingen, met name voor de bouw en infra sector.

Informatie over het programma van Natural Fibertastic:

inschrijven

21 maart Start postgraduaat biogebaseerde en circulaire economie

Wil je bedrijven of overheden begeleiden in de transitie naar een biogebaseerde en circulaire economie? Wil je biogebaseerde en circulaire, innovatieve waardeketens mee vormgeven en deze maatschappelijk en economisch valoriseren? Schrijf je dan in voor de postgraduaat biogebaseerde en circulaire economie van de Universiteit van Hasselt www.uhasselt.be/bce

Uniek netwerk
Je komt terecht in een uniek netwerk van experten, bedrijven en beleidsmakers in de circulaire en biogebaseerde economie, zoals VITO, Centre of Expertise Biobased Economy, enzovoort. Je krijgt niet alleen les van onderzoekers en professoren, maar ook experts uit het werkveld. In dit postgraduaat wordt er samengewerkt met bedrijven zoals B4Plastics, Act-and-Sorb, group Machiels enzoverder.

Meer informatie
Kijk voor meer info en gedetailleerde planning op www.uhasselt.be/bce

inschrijven

Het nieuwe goud is groen

Fossiele grondstoffen behoren tot het verleden, dat beseft ook de industrie.  Klassieke chemische processen worden stilaan vervangen door alternatieve, biogebaseerde processen. Lees: kleurstoffen halen uit algen, textiel maken..

Van sculptuur tot fietsnietje

Op dinsdag 15 januari 2019 kwamen verschillende opdrachtgevers en betrokkenen van het Biopolymeer Applicatie Centrum naar de eindpresentatie van het BAC stageteam. Met veel enthousiasme vertelden de studenten..

Verslag GBO Masterclass Biobased economy

Wat is een biobased economie en wat is het verschil met een circulaire economie? Waar kan ik een levenscyclus analyse (LCA) voor gebruiken en wat kunnen hernieuwbare grondstoffen betekenen in de bouwwereld en de wereld van plastics?

Save the date

14 maart 
Docentendag Internationalisering Biobased Onderwijs

21 maart 
Start postgraduaat biogebaseerde en circulaire economie

18 april 
Natural Fibertastic 2019, matchmaking event GBO

Meer informatie?
GBO@dordrecht.nl